Sprzet agd online

Prowadząc restaurację kuchnia powinna być urządzona w nieprzebraną liczba profesjonalnego sprzętu, który usprawni oraz przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich narzędzi zależy lecz w olbrzymiej sile od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W moc restauracjach oferujących staropolskie menu wskazane są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo to jest składnikiem wielu tradycyjnych polskich dań. W krótkich firmach cateringowych lub małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta niska, ręczna, zwykła szatkownica, stworzona z plastiku albo drewna, dzięki której można także przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z których najczęściej przyrządza się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu konieczny jest sprzęt różnego typie, z wbudowanym silnikiem i przynoszony elektrycznie. Zwiększa się też zwłaszcza w małych zakładach produkcyjnych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest znacznie wytrzymałym sprzętem o dużej klas, która określa się też prostą obsługą. Sprzęt ten tworzy się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu i małej rynny, po której gromadzi się poszatkowana kapusta. Niezwykle ważną grupą są noże wykonane ze stali nierdzewnej, które mogą proponować przez długi czas czasu. Szatkownica zapewne istnieć urządzona na życzenie w nowe kolejne elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i zachowa pracy ręcznej. W zależności z potrzeb można także zakupić przystawkę, która umożliwi szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki którym można szybko przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają prestiż na sposób cięcia - mogą obecne żyć młode kawałki, wióry albo plastry. Jeśli jednak potrzebna nam jest właśnie szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.