Maszynka do miesa clatronic fw 3506 opinie

Wilk do ciała więc nic innego jak maszyna, dostarczająca do rozdrobnienia i prowadzenia surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa, które wywoływane jest dalszej obróbce (produkcji wędlin). Ponieważ urządzenie znajduje zastosowanie w hotelach, restauracjach, supermarketach, placówkach gastronomicznych oraz zakładach zbiorowego żywienia, gdzie ilość przetwarzanego mięsa jest dobrze dłuższa niż w gospodarstwie domowym, wymiary (gardzieli z podajnikiem ślimakowym oraz zestawu tnącego - siatki, szarpak, noże) i parametry (wydajność, średnica sitka, prędkość obrotowa, otwór gardzieli, moc, zasilanie) wilka do mięsa muszą płacić zapotrzebowaniom przetwórcy.

Wielki wybór wilków na placu zezwala na dobór odpowiedniego urządzenia na potrzeby placówki, dzięki temu faza na wykonanie potraw ulega skróceniu (rozdrabnianie kilkanaście kilogramów na minutę) oraz nie wymaga olbrzymiego nakładu wysiłku fizycznego. Wilki mają postać prostą, elementy można łatwo zdemontować, co wysoko ułatwia obsługę, proces czyszczenia oraz utrzymanie czystości, wpływa na poprawę warunków higienicznych. Wykonanie dania ze pewni nierdzewnej lub stopów aluminium, doskonała jakość wykonania stanowi o wielkiej odporności maszyny. Jak całe urządzenia podawane w sektorze spożywczym, wilki muszą spełniać warunki CE bezpieczeństwa oraz higieny pracy. Działanie wilka - mięso do rozdrobnienia składa się do gardzieli, następnie po dociśnięciu np. polipropylenowym tłoczkiem zostaje przetłoczone do ślimaka roboczego, a stamtąd do świata tnącego. Zespół tnący wtłacza ciało w oczka siatki, a potem ścinana za pomocą osadzonych noży. Mięso po rozdrobnieniu jest łączone z farszami, następnie pakowane w osłonki lub opakowania próżniowe i zdobywane dalszym procesom obróbki, w relacje od rodzaju końcowego produktu - wędliny czy surowe mięso pakowane próżniowo. W relacji od gatunku mięsa dostosowuje się siatki o nowej średnicy oczek oraz noży. Wilki można wyposażyć w dalekie akcesoria, które umożliwią np. nadziewanie kiełbas, szatkowanie warzyw i sera. To znakomite urządzenie, wygodne w średnich cenach, łączone w placówkach gastronomicznych, gdzie produkcja wędlin lub potraw mięsnych nie jest na taką różnicę jak w licznych zakładach przetwórczych, jest gwarantem produktów zdrowszych, nie zawierających konserwantów również indywidualnych ulepszaczy.