Krajalnica

W biznesach oraz w polach domowych bardzo często występuje potrzeba pokrojenia czegoś w ciepłe, cienkie plastry. Dotyczy to przede wszystkim wędlin, serów i pieczywa, jednak sprowadza się, że krajalnica jest wykorzystywana oraz do drugich celów, na dowód do cięcia warzyw czy produktów, gdy potrzebujemy ich w twarze cienkich plasterków.

W relacje od tego, co myślę kroić na krajalnicy, jest ona wyposażona w specjalne ostrze – gładkie lub ząbkowane. Ząbkowane poświęcone jest do cięcia pieczywa, co umożliwia łatwo “wgryźć się” w jego postać i przynosi równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z zmian jeżeli chodzi o wędliny lub sery, chce nam zwłaszcza na długich, równych plastrach, które wycina się sprawnie i bez specjalnego wysiłku. Do tego sensu używamy krajalnicy z lekką, a bardzo wymagającą krawędzią, która doskonale radzi sobie z prostymi, kiedy oraz niezwykle złożonymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to prosta maszyna do cięcia, polecana szczególnie do domów gastronomicznych również do sklepów. Jest zajmowana przez producenta ze względu na domową dużą odporność oraz możliwość obsługi. Dzięki tym cechom każdy, po pierwszym przeszkoleniu z działu bezpieczeństwa oraz higieny pracy, może podjąć do kreacji z krajalnicą i oferować swoim klientom wędliny lub sery pokrojone w ścisłe plastry. Krajalnice silnych jakości pozwolą na bliskie uporanie się z pokrojeniem niezliczonej liczby wędlin lub serów, przy małym nakładzie sztuki i odporności pracownika. Taka krajalnica w zakładzie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki wtedy wykorzystywano na krojenie artykułów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, gdy to istnieje wymuszane na przykład w wypadku szynek surowych, które jada się wyłącznie w plasterkach grubości bibułki.