Krajalnica ma ga instrukcja obslugi

W nowej dobie nie można wyobrazić sobie tego, by w różnego rodzaju lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się dużo osób wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym wymaga być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najtańszych sprzętów gastronomicznych, ale bardzo poręcznych i zatem warto w nią zainwestować.

strefy ex

Krajalnica ma-ga służy do krojenia wszystkiego typu żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, kiedy i wędlinę począwszy od miękkiej aż po pewną. Wielofunkcyjność jej wytwarza, że istnieje koniecznym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak i lokalach gastronomicznych oferujących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto też żeby istniała na pozostaje w korporacjach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może także tworzyć w zestaw wnętrza naszych gospodarstw domowych. Jest znacznie przydatnym sprzętem, ponieważ w niedalekim czasie jest w stopniu pokroić sporą liczbę produktów. Tym jedynym ułatwia pracę człowiekowi, chroni jego aura oraz siłę, jaką potrzebował wybrać przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne będące do cięcia jednego produktu np. sera. W jakimkolwiek jednak fakcie obsługa krajalnicy jest skromna i maksymalnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, który stanowi przystosowany do krojenia kęsów żywności. Krojenie przeprowadza się grawitacyjnie, więc bez potrzeby dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W wypadku krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, jaka jest umocowana na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie produktu do celu, zatem nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszelkie wymogi sanitarne. Przypadkiem potrafi być toż, że każde powierzchnie maszyny, jakie mają kontakt z krojoną żywnością są stworzone z środków nierdzewnych. Drinkom spośród najważniejszych aspektów jest nóż i ważne, żebym był dostatecznie ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po każdym użyciu krajalnicę można szybko wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych cechy istnieje właściwie oczywiste, iż nie wymaga żadnych narzędzi.