Krajalnica adler

Krajalnica do sera to danie gastronomiczne używane również w placówkach restauracyjnych kiedy również sklepach spożywczych. W większości firmy kwalifikują się na zakup urządzenia będącego do krojenia sera oraz wędlin. Należy jednak pamiętać, że krajalnica do sera powinna być teflonowe ostrze zapobiegające przyklejaniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice stosowane w problemach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia cechują się wielu większą efektywnością niż urządzenia oddane do służbie w biznesie, gdzie traktowane są sporadycznie do krojenia mniejszych liczbie towarów. Przypadkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie dopiero na oczekiwanie klienta, ale jednocześnie sprzedawane w formie krojonej na terenach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać prostotę i wydajność pracy dzięki dobrym nożom oraz umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki produkują się w z głowy określonym miejscu. Jeżeli krojony produkt planuje żyć pakowany w kierunku dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, jaka będzie liczona przez urządzenie. Jest wtedy możliwość posiadana przez urządzenia automatyczne. Końcówkę produktu także możemy wygodnie kroić wykorzystując w współczesnym planie nasadkę dociskową dołączoną do urządzenia. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów ma od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie ważne istnieje więcej zapewnienie bezpieczeństwa pracy klienta i uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, by nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim czasem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w większości sprawione są z aluminium - elementy będące łączność z artykułami żywnościowymi z anodowanego aluminium, a substancja z aluminium lakierowanego. Dzięki temuż są one mniejsze, ale nadal zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.