Krajalnica 493

Krojenie serów rodzi się być pytaniem banalnym, jednak doświadczenie ekspedientek w składach z serami na wartość sprzedaje się mówić zupełnie co innego. Sery w relacji od rodzaju, mają nową konsystencję. Są sery twarde, do których pokrojenia trzeba użyć mało więcej energie, ale same sery bardzo elastyczne, wręcz przyklejające się do powierzchni noża, nawet jak jest zatem nóż przeznaczony stricte do krojenia serów. Przez to, że powierzchnia noża brudzi się serem o gęstej konsystencji, kolejne plastry jest jeszcze trudniej ukroić w rodzaj precyzyjny, bez uszkodzenia struktury sera.

Co w takim razie można poradzić osobom pracującym w zakładach, które codziennie po często muszą kroić różne gatunki serów w małe plastry dla swoich użytkowników? Przede każdym, muszą używać dobrej krajalnicy. Krajalnica do sera ma-ga to wynik bardzo szerokiej klasie, oddany do cięcia serów wszelkiego typie. Jest bardzo proste ostrze, które tak wrzyna się w ser i odkrawa z niego cieniutkie, delikatne plasterki, bez sensu na konsystencję tego sera. Nazywa to, że ta krajalnica zna w złym okresie pokroić większą zawartość sera bez potrzebie wycierania powierzchni ostrza co kilka plasterków. Istnieje wówczas niebywale odpowiednie wszędzie tam, gdzie jest potrzeba krojenia znacznych zawartości serów różnych rodzajów w niedalekim okresie, czyli głównie w sklepach. Coraz chętniej jednak decydujemy się na zakup krajalnicy do rodzinnych domów, ponieważ przejawia się, że dużo chętnie kładziemy się wyręczać w działalnościach, które są konieczne, i które dają nam sporo kłopotu.

Dziś, zamiast kupować ser na plasterki, możesz osiągnąć własną krajalnicę do sera, a każdego dnia odkrajać tyle plastrów sera, ile nie potrzebujesz z pełnego domu sera! To wielka oszczędność energii oraz samego sera, gdyż ten gromadzony w skóry całego bloczku będzie brudził się o moc wolniej niż ser pokrojony w małe plasterki w biznesie.