Kotlet schabowy w jajku

Tajemnicą idealnego schabowego, czy same kotleta wołowego, stanowi jego odpowiednia struktura. Znaczy to, że aby uzyskać mięso nie tylko złote w smaku, ale też odpowiednio kruche, czyste i wysmażone, trzeba oddać mu normalną grubość, albo i może – płaskość.

Zakup kotleciarki do ubijania mięsa nie jest nieunikniony w normalnym gospodarstwie domowym, w którym trzeba roztłuczenia mięsa na kotlety zachodzi raz na parę dni, natomiast istnieje więc niezbędny zakup do punktów gastronomicznych, w których codziennie przyrządza się wiele sztuk mięsa na kotlety.

Kotleciarka maga przeznaczona jest do mielenia mięsa na idealnie płaskie, równo roztłuczone kotlety. Dzięki temu kotlet na wszelkiej swojej szerokości jest rozgnieciony na taką samą grubość, co istnieje wielce ważne podczas doprawiania i smażenia kotletów. W restauracjach, w jakich posługuje się dużo kotletów schabowych, bądź w przedsiębiorstwach garmażeryjnych, gdzie rzuca się gotowe kotlety schabowe w całej liczb każdego dnia, kotleciarka jest potrzebnym zakupem. To wprawdzie pewna inwestycja, ponieważ dzięki temu elektrycznemu wyposażeniu nie potrzeba angażowania do prania kotletów pracownika. Wystarczy włożyć kawałek mięsa w wygodne miejsce urządzenia, i po kilku sekundach wyjąć go dokładnie roztłuczonego.

W gastronomii bardzo często wykorzystuje się urządzenia elektryczne, które przyspieszają proces tworzenia potraw dzięki ich szybkiej i lekkiej obróbce i rozdrobnieniu. Nie da się ukryć, że podczas wykonywania kotletów najwięcej czasu ma nie tyle smażenie, pieczenie, czy gotowanie, lecz właśnie przygotowanie mięsa do smażenia. Gdy kotletów do stworzenia jest mnóstwo, to warto skorzystać po urządzenie skonstruowane specjalnie po to, by uprościć nam pracę, i przyspieszyć cały proces przygotowywania potrawy dla własnej wygody.