Jedzenie a karmienie piersia

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że zrobię pewnego sposobu niespodziankę dla mojej dziewczyny. W zamysłach miałem dwudaniowy obiad i deser dany w środowisku wina i świeczek zapachowych ze konkretnego marketu budowlanego. Doskonały pomysł - przegrzebki. Bardzo wyszukane danie, ale też trudne w przygotowaniu, ponieważ małże trzeba umieć dobrze usmażyć, aby wyjąć z nich trzymam smaku.

Niestety kucharz ze mnie jest nieco mierny. W zasadzie mógłbym powiedzieć, że początkujący, gdyż wtedy byłoby bliżej prawdy. Odkrył w internecie przepis na owe sandżaki. Niestety był kłopot ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było powiedziane po angielsku! No, lecz nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i opadamy na żywioł, zgodnie z intuicją kucharza (której oczywiście nie mam). Postanowiłem, że oddam te małże w środowisku warzyw. Jednakże zapomniałem, że potrzeba te warzywa najpierw obrać i pokroić. Poruszał się stresować, bo czasu było coraz mniej a ja byłem wysoko w gospodarstwie. Zaczynam kroić warzywa, pech nie chciał, że dotarłem na bliski palec... No, ale jak istotny gość nie dałem za wygraną. Zajrzał na pomysł - szatkownica do warzyw. Obecne stanowił niewątpliwie strzał w dziesiątkę. Nie zupełnie, że zaoszczędziłem kilka chwili na krojeniu to wciąż nie musiałem bać się o własne mieszkanie przy zastosowaniu szatkownicy. Jeżeli to całość było już gotowe wrzuciłem na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się oczywiście oczywiście gdy na obrazku ze strony internetowej, na jakiej znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że posiadał zrobić jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do pobliskiego sklepu po żurek w słoiku i wyrzuciłbym go do garnka a potem tylko doprawiłem. Na deser miałem przygotowane już wcześniej w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się żeby to spowodować dzień wcześniej, gdyż nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - ostatnie chwila chwili, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Osoba była zszokowana i cała podziwu dla moich umiejętności kulinarnych.