Bitki wolowe jakie mieso

instalacje tryskaczowe Instalacje tryskaczowe | GRUPA WOLFF

Lub pewno istnieć nieco smaczniejszego w naszym domu, niż świeży, jednocześnie czysty i chrupiący kotlet schabowy usmażony na złoto i cieniutko potłuczony? Aby schabowy miał idealną strukturę, wymaga być odpowiednio roztłuczony - na końcu, by mięso stawało się delikatne, a po przysmażeniu kruche, i dodatkowo nie tak bardzo, by kotlet nie był za długi, inaczej podzieje na soczystości. Jeszcze w sukcesu bitek wołowych potrzebujemy pokroić ciało w dobrej grubości plasterki, a następnie tłuc je tłuczkiem do mięsa, aby zdobyło odpowiednią grubość i organizację.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w dodatku z lekkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam swój tłuczek do ciała, którym będziemy mogli sam skontrolować jakość ubijanych kotletów. A przy znaczniejszej dawki kotletów, na dowód dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, lub gdy stosujemy do nich mięso nieco gorszej jakości, na dowód karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie również wtedy, gdy przyrządzamy kotlety w biznesach żywienia zbiorowego, albo na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością sprzedaje się tłuczenie kotletów ręcznie, ponieważ można szybko opaść z grup, ponadto tłuczek do ciała jako urządzenie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na tak takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Dlatego też, jeśli chcemy rozbijać mięso na kotlety często, w dorosłej liczb, albo z konkretnego mięsa, oszczędźmy sobie grup i zainwestujmy w specjalne urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest łatwo popularna w obsłudze - wystarczy włożyć do niej element mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, natomiast drugim otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na całkowitej grubości mięsa. Jeśli zależy nam, by każde swoje kotlety były rozbite równomiernie, łatwo i chętnie, wówczas nie posiada silniejszego rozwiązania, kiedy tylko kotleciarka do użytku domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie jest toż taki istotny nakład - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem dostępnym w obsłudze, w zachowaniu w czystości, natomiast nie przesadnie kosztownym, jak umiało się zdawać.